Λόγω της κομβικής του θέσης, το ξενοδοχείο ΑΚΤΗ ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ αποτελεί μοναδικό ορμητήριο για αποδράσεις σε κοντινές περιοχές, που θα σας ταξιδέψουν στο μακρινό παρελθόν.

Μην παραλείψετε, λοιπόν, πρώτα απ’ όλα να πραγματοποιήσετε μία κρουαζιέρα γύρω από το Άγιο Όρος. Το άβατο του Αγίου Όρους απαγορεύει την είσοδο των γυναικών στο Άγιο Όρος, όμως η κρουαζιέρα γύρω από την Άγια Χερσόνησο ξετυλίγει την όψη των βυζαντινών μοναστηριών, σκαρφαλωμένα σε απόκρημνες πλαγιές κάτω από την σκιά του όρους Άθωνα. Ένα θαλάσσιο οδοιπορικό με καραβάκι στην κιβωτό της Ορθοδοξίας.

Επισκεφθείτε την αρχαία Άκανθο, που βρίσκεται στο σημερινό οικισμό της Ιερισσού, την αρχαία πόλη που βρίσκεται ακόμα υπό ανασκαφή, η οποία έχει αναδείξει μέχρι σήμερα σπουδαία ευρήματα.

Θαυμάστε τον Πύργο της Ουρανούπολης, ή αλλιώς Πύργο Προσφορίου, τον πιο καλά διατηρημένο βυζαντινό πύργο στην Χαλκιδική, τοποθετημένο στην είσοδο του μικρού λιμανιού της Ουρανούπολης, που χρονολογείται από το 1344.

Επισκεφθείτε τη Μονή Ζυγού, ή αλλιώς Φραγκόκαστρο, ένα αρχαίο αγιορείτικο μοναστήρι, το μοναδικό που βρίσκεται εκτός των ορίων του Αγίου Όρους και επισκέψιμο από γυναίκες.

Το Πάρκο του Αριστοτέλη βρίσκεται στο σημερινό οικισμό των Σταγείρων, σε υψόμετρο περίπου 500 μέτρων, με θέα όλη τη χερσόνησο του Άθω, όπου και υπάρχει και ο ανδριάντας του φιλοσόφου, τοποθετημένος έτσι ώστε να κοιτάζει προς ολόκληρη την Ελλάδα.

Η ρεσεψιόν του ξενοδοχείου θα χαρεί να προγραμματίσει για εσάς επισκέψεις και μικρές εκδρομές, φροντίζοντας για τις μετακινήσεις σας, τα εισιτήρια και την παραλαβή του πρωινού σας, εφόσον ξεκινήσετε νωρίτερα από το ξενοδοχείο.