Τοποθεσία

Το κομβικό σημείο που καταλαμβάνει η έκταση του ξενοδοχείου ΑΚΤΗ ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ, σε μικρή απόσταση από την είσοδο του Αγίου Όρους και το γραφικό χωριό της Ουρανούπολης, με θέα στο νησάκι της Αμμουλιανής και δίπλα στην Ιερισσό, το καθιστά μέρος της ιστορίας και της κληρονομιάς του τόπου. Η γειτνίασή του με τόσα σημαντικά, μυσταγωγικά και ασύγκριτου κάλλους τοπία, αναδεικνύει το ξενοδοχείο ΑΚΤΗ ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ σε ένα θαυμάσιο εφαλτήριο για να περιηγηθείτε στο χώρο και στο χρόνο, συνδυάζοντας τις διακοπές σας με απολαυστικές αποδράσεις.

Ο πύργος του Προσφορίου
Το σύμβολο της Ουρανούπολης, η τελευταία «καρτ ποστάλ» που παίρνει ο καθένας καθώς επιβιβάζετε στο πλοίο για το Άγιο Όρος. Φαίνεται να υπάρχει εκεί από τον 12ο αιώνα και είναι ο μεγαλύτερος και καλύτερα διατηρημένος πύργος στη Χαλκιδική. Το συγκρότημα αποτελείται από τον βυζαντινό πύργο, τη μικρή, οχυρωμένη αυλή και το λιμάνι. Ανήκε στην εξάρτηση του Προσφορίου (σημερινή Ουρανούπολη), ο αρχικός πυρήνας της οποίας ανήκε ήδη στη μονή Βατοπεδίου το 1018. Σε έναν σεισμό το 1585 υπέστη μεγάλες ζημιές και ότι το 1858 εγκαταλείφθηκε. Επιπλέον, πιθανότατα κάηκε το 1821, καθώς υπάρχουν μαρτυρίες ότι το 1858 βρισκόταν σε τρομερή κατάσταση και εγκαταλείφθηκε.

Το Όρος Άθως
Η Ουρανούπολη είναι η τελευταία περιοχή του ελληνικού κράτους πριν από το Άγιο Όρος. Είναι κοινώς γνωστό ως Άγιο Όρος και είναι το πιο σημαντικό κέντρο του ορθόδοξου μοναχισμού από τα τέλη του 10ου αιώνα και ένα από τα κορυφαία μνημεία της πολιτιστικής κληρονομιάς του κόσμου. Καταλαμβάνει το βόρειο τμήμα της χερσονήσου της Χαλκιδικής. Αρχικά, ο κενοβιτικός μοναχισμός εμφανίστηκε το 963 κατά τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία. Μπορείτε να κάνετε την καθημερινή κρουαζιέρα για να δείτε αυτό το σπάνιο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς.

Μονή Ζυγού
Πρόκειται για ένα παλιό μοναστήρι Αθωνίτη που ιδρύθηκε στις αρχές του 10ου αιώνα και καταστράφηκε λίγο πριν το 1198. Βρίσκεται περίπου 2 χλμ ανατολικά της Ουρανούπολης, λίγο έξω από τα όρια του Αγίου Όρους. Φαίνεται να είναι ένα από τα παλαιότερα μοναστικά ιδρύματα στη χερσόνησο των Αθωνιτών και ανακαλύφθηκε το 1984. Στον ανασκαφικό χώρο οι επισκέπτες θα θαυμάσουν το κάστρο, τους πύργους και κυρίως το καθολικό του μοναστηριού που ανασκάπτεται.

Δρένια
Τα περίπλοκα νησάκια της Δρένια είναι ανατολικά της Αμμουλιανής. Η Δρένια είναι το μεγαλύτερο νησάκι και η Φέτι, τα Πέννα κ Άρτεμη κ.λπ. είναι τα μικρότερα. Σήμερα είναι ένας οργανωμένος τουριστικός προορισμός με ομπρέλες, ξαπλώστρες, ταβέρνα-αναψυκτικό κλπ. Μπορείτε να πάτε εκεί με βάρκα.

BEST PRICE
GUARANTEE